Groessens koor In Between stopt na ruim 20 jaar

993 Views

UPDATE: WEGENS OMSTANDIGHEDEN GAAT DE VIERING HELAAS NIET DOOR!

Laatste viering is op 18 juni in de Andreaskerk in Groessen

Ruim 20 jaar na de oprichting sluit In Between uit Groessen het boek. Mede door de ontwikkelingen in de Willibrordusparochie,  onder andere de sluiting van de Andreaskerk in Groessen, heeft het koor besloten er een punt achter te zetten.

Opgericht in 2001
In Between is in 2001 opgericht door pastor Zemann, samen met een groep enthousiaste mensen die graag in de kerk wilde zingen met een wat moderner repertoire. Het was meteen een groot succes! Bij de oprichtingsbijeenkomst liep het storm met de aanmeldingen. Het koor startte met 50 mensen en er was een wachtlijst voor nieuwe leden. Een groot aantal leden van het eerste uur zingt na 20 jaar nog steeds met veel plezier bij In Between.

Niet alleen in de kerk…
Naast het zingen in de weekendvieringen, huwelijksvieringen en ook uitvaarten in de kerk in Groessen en Duiven, heeft in Between veel optredens en activiteiten buiten de kerk verzorgd. Onder andere in het verpleeghuis in Zevenaar, op korenmiddagen samen met andere koren en met de plaatselijke muziekverenigingen. Twee keer werd een bezoek gebracht aan partnergemeente Gemünden am Main in Duitsland. Ook organiseerde In Between drie jaar het kerstconcert Winter Wonderland waar telkens op een volle zaal kon worden gerekend. De bewoners van de Parkflat in Duiven hebben enkele jaren genoten van een sfeervolle kerstsamenzang met In Between.

Hoogtepunt: De Passie
Het hoogtepunt in al die jaren was de uitvoering van De Passie in 2018!
Het was voor In Between én voor Groessen een groots evenement dat tot stand kon komen met medewerking van bedrijven, verenigingen en vrijwilligers uit het dorp. Op twee avonden stond er een lange rij belangstellenden voor de kerk, waar voor de gelegenheid een groot podium over het altaar was gebouwd! Het prachtige lichtgevende kruis dat voor De Passie is gemaakt is nog steeds in de kerk te zien.

Het laatste optreden: 18 juni 2022
Door corona heeft In Between de laatste 2 jaar helaas niet meer van zich kunnen laten horen en was het niet mogelijk om het 20 jarig jubileum in 2021 te vieren.

Op zaterdag 18 juni aanstaande, om 17:30 uur, is In Between voor de allerlaatste keer te horen in de Andreaskerk in Groessen. Deze speciale viering staat in het teken van het 20-jarig jubileum, maar is ook het definitieve afscheid.

U bent hiervoor van harte welkom!

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!