maandag, december 11, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenHelp de vlinders en wilde bijen in Duiven Inspiratiebijeenkomst op 5 september

Help de vlinders en wilde bijen in Duiven Inspiratiebijeenkomst op 5 september

Wilde bijen, vlinders en andere insecten hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp gebruiken. Inwoners van Duiven met een tuin in de bebouwde kom kunnen deze dieren helpen door het neerzetten van aantrekkelijke planten en het maken van schuilplaatsen. De gemeente Duiven en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseren daarom een inspiratieavond op dinsdag 5 september en bieden bij- en vlindervriendelijke planten aan! De avond begint om 19.30 uur (inloop 19.15 uur) in cultuurcentrum De Ogtent aan de Remigiusplein 9 in Duiven.

Inspiratieavond 5 september

Hoe leven vlinders en wilde bijen en wat hebben ze nodig? Bepaalde boompjes en struiken zijn extra aantrekkelijk voor vlinders en wilde bijen en ook door goed te tuinieren kun je ze helpen. Wil je hier meer over weten? Tijdens de inspiratieavond krijg je een inkijkje in het leven van vlinders en wilde bijen en krijg je tips hoe je ze thuis in eigen tuin kan helpen.

Op de website van SLG slgelderland.nl staat ook informatie wat inwoners nog meer kunnen doen om de biodiversiteit in hun tuin te verhogen. Denk aan maatregelen als een rommelhoekje in de tuin of het maken van een insectenhotel.

Gratis bij- en vlindervriendelijke planten

De gemeente Duiven en SLG stellen gratis biologische bij- en vlindervriendelijke planten beschikbaar om inwoners te helpen hun tuin om te vormen tot een insectenparadijs. De webshop gaat vanaf 11 september open. De bestelde planten worden uitgedeeld op vrijdagmiddag 8 december. Wees er snel bij want op is op!

Aanmelden
Via de website slgelderland.nl/projecten/bijen-vlinders-duiven kun je je opgeven voor de inspiratieavond op 5 september. Ook kun je hier aangeven om op de hoogte gehouden te worden over de opening van de plantenwebshop zodat je als eerst op de hoogte bent!

Biodiversiteit
Om verschillende redenen neemt de biodiversiteit in Nederland sterk af. Recent onderzoek naar insecten laat dat duidelijk zien. Eén van de oorzaken is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Veel planten zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van bestuiving door insecten. Dus als het slecht gaat met insecten, gaat het ook slecht met de biodiversiteit. Dat geldt dan ook weer voor de dieren die daarvan afhankelijk zijn. En zonder bestuivers komt uiteindelijk ook onze voedselvoorziening in gevaar. Gelukkig kan iedereen zelf iets doen voor meer biodiversiteit. Ook in een kleinere tuin. Maak dus van jouw tuin een insectenoase en doe mee!

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Duiven en de provincie Gelderland.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties