maandag, december 11, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioHoe kun je de vitaliteit van je werknemers verbeteren?

Hoe kun je de vitaliteit van je werknemers verbeteren?

Of je nu een kleinschalige ondernemer bent, of al een groot aantal werknemers in dienst hebt, vitaliteit op de werkvloer is belangrijk. Je hoort steeds meer dat slechte kantooromstandigheden zoals te veel of te weinig zitten, je houding achter je bureau of de lange schermtijd op lange termijn aanzienlijke invloed hebben op onze gezondheid. Het is ook niet gek dat je investeert in vitaliteit wanneer het overgrote deel van de mensen de meeste tijd van de week op hun werkplek zijn. In dit artikel leggen we uit hoe je de vitaliteit van je werknemers kunt verbeteren.

Mentale gezondheid en fysieke gezondheid

Zoals velen weten is mentale gezondheid net zo belangrijk als fysieke gezondheid. Zo is het belangrijk dat je werknemers zich fijn voelen op de werkvloer en in hun vrije tijd, maar ook dat ze genoeg beweging krijgen en gezond eten.

Mentale gezondheid is meer dan stress

Om de mentale gezondheid van je werknemers te waarborgen, denk je natuurlijk gelijk aan stress en werkdruk. Onderzoek lijkt erop te wijzen dat, om bijvoorbeeld burn-outs zo goed mogelijk te voorkomen, het belangrijk is dat mensen juist activiteiten ondernemen waar ze positieve energie van krijgen. Zorg er dus voor dat je dit kunt bieden tijdens werk, of je werknemers genoeg tijd geeft om hobby’s buiten werktijd te beoefenen. Zo zijn ze effectiever op werk en houd je jouw werknemers gelukkig. Ga regelmatig het gesprek aan met je werknemers, om erachter te komen of je leuke activiteiten kunt bieden en of je zorgen kunt ontnemen.

Fysieke gezondheid

Bij ‘vitaliteit op werkvloer’ denk je waarschijnlijk aan veel bewegen. Maar andere aspecten die belangrijk zijn voor een fysieke gezondheid zijn;

  • Minder zitten, meer staan
  • Genoeg bewegen door de dag heen
  • Goede houding en werkmateriaal
  • Gezond eten door de dag heen
  • Genoeg frisse lucht en zonlicht
  • Goede verlichting binnen wat je concentratie bevordert

Zo kun je bijvoorbeeld een gezonde lunch aanbieden, of altijd groente en fruit op werk aanbieden om ongezond snacken te voorkomen. Je kunt in ieders agenda plaatsen dat ze in de pauze een rondje gaan wandelen. Daarnaast kun je als werkgever investeren in goede kantoor omstandigheden, denk bijvoorbeeld aan goede stoelen en fijne beeldschermen.

Met deze tips zorg je ervoor dat de vitaliteit van je werknemers bevordert zal worden. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden, dus kun jij deze toepassen waar mogelijk. Vergeet niet dat sommige werknemers meer motivatie nodig zullen hebben dan anderen, maar dat je samen het verste zult komen.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties