No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioHVZ JO14-1 kampioen

HVZ JO14-1 kampioen

De jongens van Hockey Vereniging Zevenaar JO14-1 zijn kampioen geworden in de 1e klasse. Het bleef spannend tot op de laatste speeldag. HVZ moest winnen van Overbetuwe JO14-1. Bij verlies zou de beker gaan naar MHC Oosterbeek. Onder zeer warme omstandigheden werden de laatste drie punten mee naar Zevenaar genomen.

Bij het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd hing de spanning in de lucht. De opdracht voor het team was simpel; we gaan voor de winst! Binnen 5 minuten scoorde HVZ haar 1e doelpunt. De jongens van Overbetuwe bleven doorknokken en kwamen in de 2e kwart op  1-1. Het publiek genoot en kansen gingen over en weer. In de 3e en 4e kwart trokken de jongens, die ook deze wedstrijd werden geholpen door invallende meiden, de wedstrijd naar zich toe. Eindstand 8-2 in het voordeel van HVZ.

Aron de Groot, een van de drie coaches: “Bij een kleine hockeyvereniging als HVZ is het elk seizoen weer een uitdaging om genoeg spelers in een team te krijgen. Dit seizoen zijn we geweldig geholpen door een aantal meiden, hoe mooi is dat”!
Milou de Groot Boersma – Janssen vult aan: “Voor komend seizoen kunnen we ook nog jongens gebruiken. Het zou geweldig zijn als jongens in de leeftijd onder 16 jaar aan willen haken. Het is zo’n mooi en enthousiast team, waar plezier en een centrale teamgeest hand in hand gaan”. “Mochten we ook nog promoveren naar de landelijke subtop, dan is dit team de beste plek voor ambitieuze hockey jongens, kijkt Michiel Sanders alvast vooruit.
Na het laatste fluitsignaal werd de kinderchampagne geopend, de rode rook ontstoken en liepen de jongens en meiden onder luid applaus hun ereronde.

Het kampioenschap zal op een later moment nog uitgebreider worden gevierd.