Karin Bouwmeester verlaat Lokaal Alternatief maar houdt zetel

389 Views

Karin Bouwmeester is uit de fractie van de Duivense coalitie partij Lokaal Alternatief gestapt. Ze levert haar zetel niet in bij de partij waarvoor ze is gekozen, maar gaat verder onder de naam van haar beoogd nieuwe partij DOED (gemeente Duiven, Open, Eerlijk, Democratisch).

Karin Bouwmeester is bezig aan haar eerste termijn in de gemeenteraad van Duiven. “In de afgelopen periode bleek dat de verschillende inzichten binnen de fractie helaas niet uitpakten zoals ik het had gehoopt en verwacht. De keus om uit de fractie van Lokaal Alternatief te stappen is niet makkelijk geweest. Lokaal Alternatief en haar standpunten draag ik nog steeds een warm hart toe”, zo laat ze in een verklaring weten. “Ik ben er nog steeds van overtuigd dat een lokale partij een toegevoegde waarde heeft. Als zelfstandig ondernemer wil ik graag stappen zetten. Dit is de reden dat ik DOED heb opgericht. DOED staat voor het op een positieve en gelijkwaardige wijze behartigen van belangen van de inwoners van de Gemeente Duiven.”
Het verloop van het proces dat heeft geleid tot de oprichting van DOED, betreurt ze. “Maar ik ben vol vertrouwen en kijk ernaar uit binnen de Duivense gemeenteraad positief samen te werken.”

Voor de coalitie Lokaal Alternatief, VVD, CDA heeft het opstappen van Karin Bouwmeester geen gevolgen. Die behoudt haar meerderheid. Wel heeft Lokaal Alternatief nu geen zeven, maar zes zetels meer. De partij blijft echter verreweg de grootste partij in de gemeenteraad van Duiven. Opvallend is dat de versnippering in Duiven compleet is met vier partijen met 1 zetel: D66, Pro Duiven, Pvda en het nieuwe DOED.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!