Kerkdorp doet massaal mee aan Das Groessen Kwis

188 Views

De tweede editie van de De Das Groessen Kwis is bij voorbaat al een groot succes. Maar liefst 27 teams doen mee aan het dorpsevenement. Dat betekent in de praktijk dat er ruim vijfhonderd mensen op zaterdagavond 15 juni aan het ‘kwissen’ zijn. Met als inzet de titel ‘Knapste koppen van Groessen’.

Twee jaar geleden werd de eerste Das Groessen Kwis gehouden. Het Kindercomité had de primeur om in 2017 de wisselbeker in ontvangst te nemen. 

Iedereen kon zich inschrijven voor de Das Groessen Kwis. Daar werd ook dit keer massaal gebruik van gemaakt. Vrienden, familie, buurt, bekenden, verenigingen. De teams zijn divers en groot. Een enkel team heeft al laten weten zich met meer dan veertig mensen (!) over het kwisboek te gaan buigen.

De Das Groessen Kwis speelt zich allemaal af op twee avonden af. Op zaterdagavond 15 juni worden de ‘kwisboeken’ uitgedeeld waarmee de deelnemende teams een avond lang aan de slag gaan. Dat gebeurt op een zelfgekozen locatie in of buiten het dorp. Om 23.30 uur moet alles weer worden ingeleverd en is het tijd voor een ‘afterkwisborrel’. Precies twee weken later – op zaterdag 29 juni – vindt tijdens een feestavond bij Zaal Gieling de prijsuitreiking plaats.
De kwis bestaat voor het grootste deel uit algemene vragen en voor een deel uit Groessense weetjes, kiekjes, sport, muziek en nog veel meer. Uiteenlopende Groessense en niet Groessense onderwerpen komen voorbij. Heel bijzonder zijn de praktische en algemene opdrachten waarvoor de deelnemers echt het dorp in moeten trekken. De kwis bevat serieus denkwerk, maar ook veel humor.

Foto: Eef & Co

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!