klassiek concert Bach Collegium Rhenanum op 17 feb 2019

45 Views

“Abendmusik” door het Bach Collegium Rhenanum in de St. Vituskirche in Hochelten, op Zondag 17 februari  2019, 17.00 uur.
Onder auspiciën van de cultuurvereniging “Liemers-Niederrhein”

Alweer de tweede “Abendmusik” van 2019, met een prachtige cantate BWV 92  “Ich hab in Gottes Herz und Sinn”. Naast deze opmerkelijke cantate is er nog een bijzondere noviteit, want ook enkele delen uit Bach’s IIIe partita voor solo-viool in E-dur (BWV 1006) zullen ten gehore worden gebracht. Echter niet, zoals we eerder eerder hoorden in de vertolking van de jonge violiste Johanna Rode, maar in een bewerking voor guitaar gespeeld door de Klever gitarist Thomas Geisselbrecht. Hij zal de preludio, loure, gavotte en het rondeau spelen. Dat er bewerkingen van Bach’s werken voor vele instrumenten bestaan is bekend, al in Bach’s tijd werden zijn werken ook voor harp, guitaar en luit bewerkt en gespeeld. Tenslotte liggen deze instrumenten als tokkelinstrument dicht bij het klavecimbel. De subtiele akoestiek van de St.Vituskerk, het spel van Thomas Geisselbrecht én de onweerstaanbare muziek van Bach zullen zorgen voor een bijzondere muzikale belevenis.
Maar ook de Cantate zelf (BWV 92) is niet te versmaden. Een voortdurend spannende compositie, waarin Bach zoals gewoonlijk orkest en solisten niet ontziet en eens te meer zijn absolute meesterschap ook in de cantatevorm demonstreert. Met een voor Bach “normale” orkestsamenstelling – twee hobo’s, strijkers en basso continuo met fagot – verricht Bach weer wonderen, uiterst doordacht en bijna geraffineerd, maar in klank vanzelfsprekend en verkwikkend als een zonsopgang.
De vocale solisten zijn Karin Schulte, sopraan, Roelof Polinder, tenor, Britta Willikonsky, alt en Janko Fraanje, bas. Koor en Orkest zijn zoals altijd, die van het Bach Collegium Rhenanum.  Dirigent is Hans Linnartz.

De uitvoering zal plaatsvinden op zondag 17 februari in de St. Vitusstiftskirche, Freiheit 4 Elten(D), begint om 17.00 uur en duurt tot ca. 18.00 uur
De toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang want zonder giften zijn deze concerten niet mogelijk. Wat U geeft proberen wij in muziek terug te geven!

Bezoek ook onze website voor alle data en programma’s voor 2019: www.bach-elten.nl

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!