dinsdag, juni 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenKleurrijke internationale groep Y-TOP jongeren in Zevenaar

Kleurrijke internationale groep Y-TOP jongeren in Zevenaar

Afgelopen week vond de jaarlijkse bijeenkomst van Y-TOP jongeren voor het eerst plaats in Nederland en wel in Zevenaar. Zo’n 120 jongeren uit landen als Wales, Denemarken, Zweden, Italië, Frankrijk, Cyprus, Turkije, Israël, Libanon, USA, België, Duitsland en Nederland kwamen hier naartoe.

De deelnemers verbleven in De Panoven. Tijdens het kamp van de wereldwijde organisatie Y-TOP wisselden ze ervaringen uit en bespraken verschillende problemen op zoek naar oplossingen voor een betere wereld. Vrijdag 31 juli was een dag waarop ze als groep iets terug wilden doen voor gaststad Zevenaar. Op verschillende plekken hebben ze het vrijwilligerswerk ondersteund. Zo werd er hard gewerkt in het bos en op de akkers van Landgoed Huis Sevenaer. Daarnaast zijn, samen met jongeren uit Zevenaar, de handen uit de mouwen gestoken in de tuin van Jongerencentrum 4All. En er was een muzikaal optreden voor Nederlandse, Indische en Molukse ouderen in ontmoetingscentrum De Maatjes. Op alle plaatsen zijn ze warm ontvangen en werd hun inzet zeer gewaardeerd.

Afgelopen maandag nam wethouder Tienke van der Werf een kijkje bij De Panoven. Zij was ervan onder de indruk hoe alles voor en door de jongeren zelf werd georganiseerd. “Geweldig om te zien hoe een groep van meer dan 100 jongeren bij elkaar is, in een enorm open sfeer en oprecht geïnteresseerd in elkaars cultuur”, vertelde zij na afloopt enthousiast.

De groep is in totaal twaalf dagen bijeen, waarbij de afsluiting plaatsvindt in Hoek van Holland.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties