vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLentebad en sportaccommodaties Zevenaar zelfstandig en duurzamer

Lentebad en sportaccommodaties Zevenaar zelfstandig en duurzamer

Het college van B en W wil de exploitatie, het beheer en onderhoud van het Lentebad en de sportaccommodaties verzelfstandigen in een Sportbedrijf BV. Daarnaast wil zij de accommodaties ook verduurzamen. Om het energieverbruik te verminderen stelt het college duurzaamheidsmaatregelen voor. In 2016 vindt groot onderhoud aan het Lentebad plaats. Dan starten ook de werkzaamheden om de duurzaamheidsmaatregelen door te voeren.

Vanuit het coalitieakkoord ‘Samen vooruit, werkt’ en het milieubeleidsplan 2013-2030 is Zevenaar hard op weg om straks een energieneutrale gemeente te zijn. Inzet van zonnepanelen, energiezuinige LED-verlichting, warmteterugwinning en waterbesparings- en isolatiemaatregelen dragen bij aan lager energieverbruik en vermindering van energiekosten. Hierdoor blijven het Lentebad en de sportaccommodaties in de toekomst aantrekkelijk voor de Zevenaarse inwoners, ook qua tarief.

Sportbedrijf BV
Met het verzelfstandigen van de sportaccommodaties in een Sportbedrijf BV hebben de Zevenaarse sporters straks één aanspreekpunt, gezicht en loket voor de sport. Sporters kunnen via de computer inzicht krijgen in de bezetting van de sporthallen en gymzalen. Op die manier kan men eenvoudig een vrij uur reserveren bij de sportaccommodatie naar keuze.

Zevenaar werkt met deze beheervorm en verzelfstandiging toe naar een faciliterende rol voor de gehele gemeentelijke organisatie. De gemeente voert minder activiteiten zelf uit en laat de bedrijfsvoering over aan derden. Zij blijft wel verantwoordelijk voor het in stand houden en vernieuwen van het Lentebad en de andere sportaccommodaties. Ook het vaststellen van de gebruikerstarieven en de subsidies blijft onder de verantwoordelijkheid van de gemeente vallen.

Besluit
De gemeenteraad neemt op 27 mei een besluit over de verzelfstandiging en de duurzaamheidsmaatregelen. Als de raad akkoord gaat met het oprichten van een Sportbedrijf BV draagt de gemeente per 1 januari 2016 alle uit te voeren werkzaamheden aan deze BV over.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties