zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuiven'Verhalen over het verleden van de Liemers verzamelen'

‘Verhalen over het verleden van de Liemers verzamelen’

Leven in de Liemers en de Volksuniversiteit Zevenaar organiseren op 15 oktober en 21 oktober 2016 een tweedaagse cursus oral history. Oral history, vaak vertaald als ‘gesproken geschiedenis’, is een interviewtechniek waarmee persoonlijke verhalen over het verleden worden vastgelegd. Enthousiaste interviewers in spé kunnen zich vanaf vandaag opgeven voor de cursus bij Erfgoed Gelderland.

De cursus is een eerste stap om verhalen over het verleden van de Liemers en Zevenaar te verzamelen. Na de cursus gaan de opgeleide interviewers het veld in om mensen te interviewen. De verhalen die hieruit voortkomen worden gebruikt voor de projecten van Leven in de Liemers en Volksuniversiteit Zevenaar.

Behoud van de geschiedenis
Persoonlijke verhalen over oorlog, geloof, tradities, maar bijvoorbeeld ook het dagelijks leven zijn een belangrijk onderdeel van de Liemerse geschiedenis. Om deze niet verloren te laten gaan is het oral history project opgezet. U kunt daarbij helpen. Door deel te nemen aan de cursus en vervolgens een verhaal op te tekenen draagt u bij aan het behoud van een stukje Liemerse geschiedenis.

De oral history cursus van twee dagen wordt verzorgd door Erfgoed Gelderland. De oral history interviewmethode staat daarin centraal. De cursus vindt plaats op zaterdag 15 oktober en vrijdag 21 oktober 2016 in de Volksuniversiteit Zevenaar. De cursus is gratis. Als tegenprestatie verwachten wij van u ten minste één uitgewerkt oral history interview.

Deelnemen?
Wilt u kennis opdoen over deze mooie vorm van geschiedbeoefening en daarmee bijdragen aan het behoud van het Liemerse verleden? Stuur dan een e-mail naar Lian van der Zon via l.vanderzon@erfgoedgelderland.nl. Vermeld uw naam en contactgegevens en een korte motivatie waarom u graag mee wilt doen.

Foto: Ed Biesta

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties