zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLezing Hollandse Genrestukken uit de Royal Collection

Lezing Hollandse Genrestukken uit de Royal Collection

Op dinsdag 4 oktober organiseert de Volksuniversiteit Zevenaar een lezing ‘Hollandse Genrestukken uit de Royal Collection’ n.a.v. tentoonstelling Britse Royal Collection Mauritshuis te Den Haag.

De lezing waarin u leert over de schilders, hun werken, de tijd waarin de schilderijen ontstonden en hun plaats in de Koninklijke collectie, kunt u zien als een voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling. Deze lezing van kunsthistorica. Walda Bosman gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Kosten zijn € 10,00 bij inschrijving tot twee weken voor startdatum, daarna en aan de zaal € 12,50 per persoon.

Via de website van de Volksuniversiteit (www.vuzevenaar.nl) kun u zich aanmelden. Voor meer informatie kunt u bellen of een e-mail sturen (0316-333443 // info@vuzevenaar.nl).

Nadat de tentoonstelling al in Edinburgh te zien was, is van 29 september 2016 tot 8 januari 2017 een selectie van 17e -eeuwse Hollandse schilderijen uit de Engelse Koninklijke verzamelingen in het Mauritshuis in Den Haag te bewonderen. Het gaat om meer dan twintig schilderijen die nooit eerder, met zoveel topstukken tegelijk, door de Royal Collection aan een Nederlands museum zijn uitgeleend. In de vermaarde collectie van het Engelse koningshuis bevinden zich werken van Gerard ter Borch, Pieter de Hooch, Gabriël Metsu en Jan Steen. Absoluut hoogtepunt op de tentoonstelling is De muziekles van Johannes Vermeer.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties