Liemers Kookfestijn

195 Views

Tijdens het Smaakfestival op zaterdag 26 mei vond de aftrap van het Kookfestijn plaats. Het Kookfestijn is een kookwedstrijd voor kleinkinderen tussen 10 en 15 jaar en hun grootouder. Samen vormen zij een zogeheten ‘kookstel’ en gaan de lekkerste wedstrijd aan met andere kookstellen.

Leren van de chef-kok

Elk ‘kookstel’ wordt gekoppeld aan een bekende Liemerse chef-kok. Samen ontwikkelen ze een hoofdgerecht gebaseerd op lokale producten. Ook een toetje uit grootmoeders tijd maakt deel uit van het menu, dat zij tijdens de finale zullen bereiden. Van juni tot en met september koken zij een keer per maand onder leiding van de chef-kok lekkere gerechten met Liemerse ingrediënten. Zij maken zo kennis met de snufjes van het vak én met al het lekkers dat de Liemers te bieden heeft.

Kookstellen gezocht: kleinkind (10-15 jaar) mét grootouder

Naast de workshops bevat de kookwedstrijd ook leuke en leerzame onderdelen zoals een excursie naar lokale producenten. Tijdens de finale dit najaar wordt duidelijk welk kookstel het beste van de Liemers is en de fraaie hoofdprijs wint. De smaakvolle finale vindt plaats op zaterdag 13 oktober tijdens de Slotmanifestatie van het project Korte Ketens in het Liemers Landschap ter promotie van lokale producten. Aanmelden voor de Kookfestijn kan tot uiterlijk 15 juni via een mail naar info@destreekfabriek.nl. Eerst nog wat informatie nodig? Bel 06 33 778 790.

Verantwoord Liemers lekkers

Het Kookfestijn maakt, evenals het Liemers Smaakfestival, deel uit van het project Korte Ketens in het Liemers Landschap. Dit project is in het leven geroepen om het lokaal productschap én lokale consumptie te bevorderen. Hoe dichter bij de bron geconsumeerd wordt, hoe beter voor het milieu én voor de lokale economie.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).