Doe mee met het beplantingsproject Stokkum in het Groen

64 Views


Wilt u als inwoner van het buitengebied van Stokkum graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Stokkum in het Groen’ op donderdag 28 juni in de Düffels Möll, Molenberg 9 in Stokkum. De avond start om 20.00 uur, de koffie staat om 19.45 uur klaar. U hoort dan hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn.

Met het project ‘Stokkum in het Groen’ wordt u dit jaar, als inwoner van het buitengebied van Stokkum, op een eenvoudige manier de mogelijkheid aangeboden om met subsidiemogelijkheden zowel grote als kleine landschappelijke groenelementen te realiseren op uw erf, perceel of daarbuiten. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Montferland en de provincie Gelderland.

Informatiebijeenkomst ‘Stokkum in het Groen’ op 28 juni
Op de informatiebijeenkomst op 28 juni vertelt een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) meer over het project. Daarnaast komt het landschap van Stokkum aan de orde, welke beplanting hier thuishoort en hoe bewoners hun erf zelf aantrekkelijker kunnen maken voor dieren zoals vogels en vlinders. Tijdens de informatieavond wordt ook op ingegaan op de mogelijkheden voor het realiseren van kruidenrijke akkerranden.

Vrijblijvend bezoek van adviseur
Wilt u meedoen? U kunt zich tijdens of na de informatieavond hiervoor aanmelden. Na aanmelding krijgt u een vrijblijvend bezoek van onze adviseur. Tijdens dit bezoek kunt u uw beplantingswensen voorleggen aan de adviseur om daarna samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor uw eigen erf of terrein. In het komende plantseizoen doet SLG een gezamenlijke bestelling van plantmateriaal. Op een feestelijke uitdeeldag ontvangen deelnemers de bomen en de struiken. De combinatie van gezamenlijke inkoop en subsidiemogelijkheden zorgen ervoor dat de eigen bijdrage voor deelnemers beperkt blijft. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groen en aantrekkelijk Stokkum.
Heeft u belangstelling voor ‘Stokkum in het Groen’ of wilt u meer informatie? Meldt u zich dan aan via www.landschapsbeheergelderland.nl. Of neem dan contact op Christien van der Zwart van SLG via 026-3537444 of c.vanderzwart@landschapsbeheergelderland.nl.

Dit beplantingsproject is een van de wensen van bewoners, voortkomend uit de bewonersprocessen Levend Landschap in Stokkum.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).