zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenLindus blij met Euregionaal Netwerk

Lindus blij met Euregionaal Netwerk

Het gat dat met het verdwijnen van de Euregiocommissie van de Kamer van Koophandel ontstond, is opgevuld. Het nieuwe Economisch Euregionaal Netwerk (EEN) gaat zich inspannen voor samenwerking in de grensstreek.

De reorganisatie van de Kamer van Koophandel leidde vorig jaar tot het opheffen van de Euregiocommissie. Dat leidde tot veel kritiek aan beide kanten van de grens. Al snel ontstonden er initiatieven om een nieuw samenwerkingsverband op te tuigen. Met succes.

Lindus is blij met het Economisch Euregionaal Netwerk. “Het is belangrijk dat we aan weerszijden van de grens samenwerken”, vindt voorzitter Henk Dekker van Lindus. “We moeten de kansen die er liggen benutten. Vanuit het Economisch Euregionaal Netwerk kunnen we activiteiten ontplooien en contacten leggen.”

Het nieuwe netwerk bestaat uit bestuurders van ondernemersverenigingen uit de regio zoals OKA, Lindus, IKN, Industrieclub Achterhoek, Unternehmersforum Kleve, IHK Duisburg, Handwerkskammer Duisburg. VNO-NCW en MKB leveren een bijdrage, terwijl de gemeente Doetinchem heeft aangeboden het netwerk te faciliteren. Namens de gemeente neemt burgemeester Niels Joosten zitting in de commissie, net als de Nederlandse consul in Kleve Freddy Heinzel. Het dagelijks bestuur van het Economisch Euregionaal Netwerk wordt gevormd door voorzitter Leo van der Meer, vice-voorzitter Freddy Heinzel en secretaris/penningmeester Jaap Berenbak.

Voorzitter Leo van der Meer is blij dat de partijen in het grensgebied elkaar weer hebben gevonden. “Samenwerking tussen partijen aan weerszijden van de grens is belangrijk omdat voor Nederlandse ondernemers uit de regio de Duitse markt zeer aantrekkelijk is als afzetgebied en als groeiende arbeidsmarkt voor werknemers”, vertelt Leo van der Meer. “Daarbij lezen we wekelijks in de media dat Duitsland ‘hot’ is, terwijl gemeentelijke en provinciale overheden niet nalaten om het belang van samenwerking met onze Duitse partners te duiden.”

Leo van der Meer was ook al voorzitter van de inmiddels opgeheven ‘kamercommissie’. “Gelukkig kunnen we veel kennis en ervaring die we hebben opgedaan, blijven benutten. We gaan de komende maanden kijken of we het netwerk in een iets gewijzigde vorm nieuw leven kunnen inblazen.”

In eerste instantie zet het Economisch Euregionaal Netwerk het werk van de voormalige kamercommissie voort. Leo van der Meer: “Met dit verschil dat we nog meer vanuit de ondernemersverenigingen gaan werken en dus activiteiten ontwikkelen waar ondernemers om vragen.”

De nadruk van de werkzaamheden komt te liggen op het verbinden van partijen en ondernemersinitiatieven binnen het Euregiogebied, het aangeven van kansen voor samenwerking over de grens heen en het stimuleren van arbeidsmobiliteit over en weer.

 

Bron: DUS, Lindus

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties