Midwinterhoornwandeling in Doesburg.

16 Views

Op 28 november aanstaande wordt weer de Midwinterhoornwandeling Doesburg georganiseerd. Vorig jaar kon deze vanwege Covid-19 niet doorgaan. Nu kunnen we gelukkig deze jaarlijkse wandeling in en rondom Doesburg weer organiseren. De wandeling wordt door honderden wandelaars gelopen, waarbij onderweg de klanken van de midwinterhoorn te horen zijn. De wandelaars kunnen kiezen uit een wandeling van 7 of 10 kilometer. De wandeling van 7 kilometer is een leuke wandeling die ook prima te doen is met kinderen en gaat onder andere over de vestingwallen, de zogenaamde batterijen van Doesburg. De 10 kilometer is voor de degenen die wat meer geoefend hebben en loopt ook buiten het centrum van Doesburg langs ‘Het Zwarte Schaar’.

Tijdens de wandeling klinken op verschillende plaatsen langs de route de mystieke warme tonen van de houten midwinterhoorns. De 14 enthousiaste leden van de Midwinterhoorngroep Doesburg blazen niet alleen op de hoorns, ook het maken van de hoorn kunt u bewonderen. Midwinterhoornblazen behoort tot ons immaterieel cultureel erfgoed en Zondag 28 november is de eerste dag in de adventsperiode waarop geblazen mag worden. De periode van blazen loopt door tot Driekoningen op 6 januari, daarna worden de hoorns weer opgeborgen.

In deze adventsperiode treedt de midwinterhoorngroep ook op bij scholen, kerstmarkten, herdenkingen en kerstconcerten. Bijzonder is ook dat de Midwinterhoornblazers in de kerstvakantie dagelijks te horen zijn in het Openluchtmuseum te Arnhem.

De wandelaars kunnen kiezen uit twee afstanden: 7 of 10 km. De route is bewegwijzerd en er is een routebeschrijving. Ook zijn er rustpunten opgenomen in de route. De kosten zijn € 3,00 per persoon (€ 1,00 korting voor KNWB leden) en voor kinderen t/m 12 jaar € 1,00. Er kan alleen contant worden betaald.

Start en finish zijn in het clubgebouw “de Harmonie”

Burgemeester Nahuyssingel 2a

6981 AE Doesburg

Er kan gestart worden vanaf 09.30 uur tot uiterlijk 12.00 uur. De finish is uiterlijk 16.00 uur in de Harmonie.

Gratis parkeren kan op het terrein “De Bleek”, “De Turfhaven” en de “Linie”.

Nadere informatie over de Midwinterhoorngroep Doesburg:

www.midwinterhoorngroepdoesburg.nl

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!