‘Ouders van ruiters leren omgaan met paarden’

530 Views

Ouders leren omgaan met paarden. Het klinkt zo simpel, maar is volgens Antoinette Stegers en Sandra Berendsen uit Duiven hard nodig. Vanuit hun nieuwe initiatief Whispering Horses hebben ze samen met Manege Ten Bosch in Westervoort de workshop ‘grondwerk voor ouders van jonge ruiters en volwassen ruiters’ opgezet.

De workshop is bedoeld voor:
• Ouders die hun kind helpen bij het opzadelen van het paard
• Ouders/volwassenen die het paard verzorgen
• Ouders/volwassenen die zelf willen gaan paardrijden of dat al doen

“Ruiters, maar ook ouders die hun kinderen helpen bij het verzorgen van een pony of paard, merken vaak dat ze het paard niet zo goed begrijpen of zelfs bang zijn van het paarf”. zo laten de initiatiefnemers weten. “Niet verwonderlijk, want de meesten van ons groeien niet op met een paard in de achtertuin. Een paard is groot, sterk en reageert anders op zijn omgeving dan wij mensen doen.”
Tijdens de workshop grondwerk zit je niet op het paard, zoals het geval is als je daadwerkelijk leert paardrijden, maar blijf je ernaast. Instructeurs Antoinette en Sandra leren je hele praktische vaardigheden die je direct kunt toepassen; bijvoorbeeld: Hoe benader ik een paard op stal en in de weide, hoe moet ik het paard leiden en laten halthouden, achterwaarts en zijwaarts laten stappen, hoe zadel ik het paard correct en hoe moet dat hoofdstel om, enzovoort.
De workshop wordt gegeven op dinsdag 14 juli. Info: www.whisperinghorses.nl.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!