woensdag, februari 21, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurPublieksprijs 'De Liemers Verbeeld' uitgereikt

Publieksprijs ‘De Liemers Verbeeld’ uitgereikt

Zondagmiddag 20 december werd in een sfeervol Huize Vredenburg de publieksprijs voor ‘De Liemers Verbeeld’ uitgereikt, een wedstrijd voor amateurkunstenaars in De Liemers. Jan Oude Geerdink uit Duiven mocht de prijs in ontvangst nemen. Hij won de prijs met zijn fraaie foto van park De Nieuweling in Duiven. Wethouder Hans Breunissen van de gemeente Westervoort reikte de publieksprijs aan Oude Geerdink uit.

De wedstrijd De Liemers Verbeeld is een initiatief van de Volksuniversiteit Zevenaar e.o. en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort. Het project heeft onder meer als doel de beoefening van amateurkunst in De Liemers te bevorderen, door een wedstrijd te organiseren, waarin (aspirant) amateurkunstenaars uitgedaagd worden hun kunsten te tonen. Hierbij kan men kiezen uit drie categorieën: Korte films & Multimedia, Fotografie & Beeldbewerking en Schilder- & Tekenkunst. De drie gemeenten sluiten hiermee aan bij het provinciale beleidsprogramma Gelderland Cultuurprovincie!

De deelnemers die door een jury tot winnaar zijn uitgeroepen hebben al op 6 november tijdens de opening van de tentoonstelling in Zevenaar van wethouder Tienke van der Werf hun prijs ontvangen.
De werken die door de deelnemers zijn ingeleverd zijn van 6 november tot en met 20 december 2015 in een reizende expositie te zien geweest in Grietsestraat 18 in Zevenaar, de OGtent in Duiven en als laatste in Huize Vredenburg in Westervoort.
Ook in 2016 zal weer een wedstrijd voor amateurkunstenaars in De Liemers door “De Liemers Verbeeld” worden georganiseerd. Op de websites: www.deliemersverbeeld.nl en www.vuzevenaar.nl zal hierover in het voorjaar van 2016 worden bericht.

Tekst en foto: Ina Kotterman

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties