Showband KDO Groessen houdt taptoe-traditie in ere!

240 Views

Na het succes van twee jaar geleden  organiseert  Showband KDO Groessen op zaterdag 16 juni weer een mooie taptoe. KDO wil dat voortaan om de twee jaar gaan doen en daarmee een vast plekje op de taptoe-agenda vestigen. Met dit voornemen doorbreekt KDO de landelijke trend van het verdwijnen van taptoes. Ook in onze eigen Liemers is er geen enkele taptoe meer. Aan de publieke belangstelling ligt dat niet: die is op de meeste taptoes gewoon goed. Financieel vergt de organisatie van een taptoe echter wel het nodige en als met name het bedrijfsleven afhaakt haken de meeste organisaties ook af omdat ze dat financiële risico niet kunnen, of durven dragen. Bij KDO Groessen zijn ze gewend om zelf de handen uit de mouwen te steken, heel veel werk zelf te doen en daardoor de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarbij zou Groessen, Groessen niet zijn als men elkaar niet helpt: de verschillende showkorpsen kunnen voor hun voorbereidingen terecht in het Dorpshuis, in Rinoceros en in het Schuttershuis van EMM. Dankzij goede contacten, scherp onderhandelen en de grote zelfwerkzaamheid van KDO is er prachtig programma tot stand gebracht.

Net als twee jaar geleden wordt ook nu weer een adembenemende entourage gecreëerd met een groots decor en een aantal prachtige showbands.  Met Show & Marchingband Juliana Amersfoort heeft men een nationale topper weten te strikken. Een korps dat veel optreedt in binnen- en buitenland en prijzen haalde tijdens het WMC. Juliana speelde onlangs zelfs mee  tijdens de concerten van The Script in de Ziggo Dome!  Dan moet je wel van goede huizen komen toch! Ook de jeugdband van Juliana zal een prachtige show brengen. Jong Juliana is één van de beste jeugdbands van Nederland. Maar ook de overige deelnemers liegen er niet om. Showband Excelsior Renkum is stilaan bezig om een mooi plaatsje onder de showbands van Nederland te bemachtigen en de Arnhem Band is als scoutingband natuurlijk al tijden veelgevraagd voor taptoes.

Natuurlijk treedt Showband KDO zelf ook op met haar galashow Colors en de entertainmentshow Goet Vaud.  Goet Vaud zit vol met Duitse Schlagers, verkeerde meezingers, guilty pleasures: als het maar goed fout is…. Zelfs de kleding bij deze show is fout.

Taptoe Groessen 2018 is voor iedere liefhebber een uitgelezen kans om een aantal mooie showbands aan het werk te zien. Het wordt ongetwijfeld genieten bij de nog enige taptoe in de Liemers! De entree bedraagt € 4, en een tribuneplaats kost € 7.

Er zijn nog beperkt  tribuneplaatsen te reserveren via het e-mailadres taptoekdo@hotmail.com. Taptoe Groessen: Commendereijstraat,  Groessen, aanvang 20.00 uur

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).