Tienke van der Werf (D66) bedankt voor zetel in gemeenteraad

738 Views

Wethouder Tienke van der Werf (D66) neemt haar zetel in de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Zevenaar niet in. In een persverklaring vertelt ze dat de teleurstellende verkiezingsuitslag – D66 heeft nog maar één zetel over – reden is voor haar besluit. De nummer twee Peter Pollmann neemt haar plaats in. Overigens is Tienke van der Werf eventueel wel beschikbaar als wethouder. “Natuurlijk is dat met 1 zetel wat minder voor de hand liggend en het is uiteraard afhankelijk van inhoud.”

De volledige brief van Tienke van der Werf:

De resultaten van de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente zijn voor D66 Zevenaar teleurstellend. Door de lage opkomst in de stad en het ontbreken van een basis in de gemeente Rijnwaarden is het niet gelukt onze kiezers aan ons te binden of hen te motiveren naar de stembus te gaan.

Als lijsttrekker van D66 Zevenaar vind ik dat ik daaraan consequenties moet verbinden.

Ik zal daarom geen gebruik maken van onze zetel in de gemeenteraad. De nummer 2 van de lijst, Peter Pollmann, zal met grote inzet zijn raadslidmaatschap continueren. 

We vinden het belangrijk nieuwe mensen een kans te geven in onze fractie en in de lokale politiek. Daarom dragen we Ben van Bindsbergen (nr 3) en Erik Verkampen (nr 7) voor, voor de commissies Middelen en Ruimte. Hans Lombarts (nr 4) zal de commissie Samenleving voor zijn rekening blijven nemen.

Ik kijk terug op een bijzondere periode als wethouder van de gemeente Zevenaar waarin wij veel van ons programma hebben kunnen verwezenlijken. Ik ben trots op het zonnepanelen dak Hal 12, de duurzaamheidslening, de stabiele positie van ons cultuurbedrijf Kunstwerk!, de ruime toegankelijkheid van een voorschools aanbod voor al onze peuters en de stevige positie die de gemeente weer inneemt in de regio. Ook een ingewikkeld dossier zoals de raadsenquête P&O is tot een goed einde gebracht.

Het is mooi als bestuurder te kunnen bijdragen aan deze positieve ontwikkelingen en natuurlijk zou ik daar graag een vervolg aan hebben gegeven.

Ik bedank mijn fractie voor de niet aflatende steun, de coalitiepartners voor de prettige samenwerking en wens de nieuwe gemeente Zevenaar veel succes.

Tienke van der Werf, D66 Zevenaar

 

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).