Veel enthousiasme tijdens Das Groessen Kwis

157 Views

De derde editie van de Das Groessen Kwis had het dorp Groessen zaterdagavond flink in de greep. Op 26 locaties werden er door totaal circa 600 mensen vragen beantwoord, overal in Groessen moesten aanwijzingen worden gezocht en voor de geheime opdracht werd er zelfs even gejudood.

Het is inmiddels een traditie aan het worden. Bij de Das Groessen Kwis is het hele dorp in rep en roer. Gewone quizvragen worden afgewisseld met doe-opdrachten. Zo moest ook dit jaar ‘Wally’ gezocht worden voor een stempel. En voor de vraag hoeveel campers er bij de Wellinghoeve stonden stapte, menig deelnemer op de fiets. Heel bijzonder was de vraag om als team een foto te maken van ‘een huishouden van Jan Steen’. Het leverde de meest originele plaatjes op, die vervolgens door iedereen op de FaceBook-tijdlijn van de organiserende stichting Das Groessen moesten worden gezet.

Het vragenboek bevatte veel Groessense vragen, afgewisseld met algemene vragen. Meestal opdrachten die ‘niet te googelen’ zijn. “Als organisatie zijn we alle locaties langs geweest om een kijkje te nemen”, vertelt voorzitter Sjoerd Geurts van Das Groessen. “Op sommige locaties waren meer dan dertig mensen actief en daarnaast reden teamgenoten kriskras door het dorp om dingen uit te zoeken. Prachtig om zoveel enthousiasme te zien. En heel leuk was dat er ook een niet Groessens team meedeed, dat aangaf enorm te hebben genoten. Ondanks dat ze niet zoveel van het dorp wisten.”
De Das Groessen Kwis kende ook dit jaar een geheime opdracht. Na een eerder theorie rijexamen en een citotoets op de basisschool werd dit keer van ieder team een deelnemer in judopak verwacht bij de dojo van Judovereniging Groessen. Dat pak moesten ze zelf nog snel even regelen. In de dojo wachtte judoleraar Peter Ankersmit, die iedereen zichzelf in het zweet liet werken. Het leverde hilarische beelden op.

Om precies half 12 moesten de boeken zijn ingeleverd bij Jongerensoos Rinoceros, waarna daar het startsein werd gegeven voor de After Kwis Borrel. Sjoerd Geurts: “Het was een prachtige avond. Niet iedere vraag was even makkelijk, maar juist dat maakt de kwis zo uitdagend.”
De uitslag laat nog even op zich wachten. Dat gebeurt tijdens een feestmiddag voor jong en oud op zondagmiddag 26 juni tussen 14 en 18 uur in het Dorpshuis in Groessen. Speciaal voor de jeugd wordt er die middag ook een kinderdisco georganiseerd in het naastgelegen Rinoceros. Pas dan wordt duidelijk wie dit jaar de ‘Knapste Koppen van Groessen zijn’.

Foto’s van de geheime opdracht en de kwisorganisatie, de stichting Das Groessen

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!