maandag, maart 4, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenVier keer is scheepsrecht voor Wild Romance

Vier keer is scheepsrecht voor Wild Romance

Drie keer eerder werd het concert gecancelled. De vierde datum – zaterdag 23 april – lijkt scheepsrecht te zijn voor jongerensoos Rinoceros in Groessen. Dan staat het uitgestelde concert gepland van Wild Romance, de band van de overleden zanger Herman Brood. Het concert is uitverkocht.

Het zou in 2020 de grote opening moeten worden van het 50-jarig jubileumjaar van Jongerensoos Rinoceros in Groessen. Op 20 maart 2020 stond het optreden van Wild Romance gepland. De pandemie gooide roet in het eten. Toch gaat het twee jaar later en drie verplaatsingen verder alsnog gebeuren.

Tot opluchting van de speciale commissie van deze avond, met daarin bestuursleden, maar ook oud-bestuursleden. “We hebben onlangs ons feestweekeinde kunnen vieren”, vertelt Rinoceros-bestuurslid Jorijn Beijer. “Het was een prachtig feest. Wild Romance sluit het uitgestelde jubileumjaar nu af in Rinoceros. We zijn blij dat het uiteindelijk toch zover is.”

Groot nieuws

Het was begin 2020 groot nieuws dat Jongerensoos Rinoceros de band Wild Romance wist vast te leggen als onderdeel van de jubileumfestiviteiten (Rinoceros bestond in 2020 50 jaar). De formatie van de overleden zanger Herman Brood staat normaliter in grotere concertzalen, maar vond het zelf ook een leuk idee om het jubileum van Rinoceros te vieren met een optreden op de plek waar het ruim 35 jaar geleden voor het eerst optrad.

Het wordt in alle opzichten een bijzonder optreden.

Herman Brood & His Wild Romance maakt deel uit van de geschiedenis van Rinoceros. De band stond meerdere keren op de planken. De Belgische gitarist Dany Lademacher – nog niet zo lang geleden nog uitgeroepen tot ‘beste gitarist van de Benelux’ herinnert zich Rinoceros nog steeds. “Het optreden op het kleine houten podium in het Rinoceros-gebouw zal ik nooit vergeten. Een knusse zaal, enthousiast publiek en een geweldige akoestiek.”

Sneller kloppen

De naam Wild Romance laat de harten van veel muziekliefhebbers nog steeds sneller kloppen. Het concert in Rinoceros was snel uitverkocht. De zaal is 23 april om 20.30 uur geopend. Aan de deur zijn geen kaartjes meer verkrijgbaar.

“De optredens in het verleden met Herman Brood waren absolute hoogtepunten in de geschiedenis van Rinoceros”, vertelt oud-bestuurslid Sjoerd Geurts, die ook in de organisatiecommissie is betrokken. “Ik kijk er met mijn generatiegenoten met veel plezier op terug. Het is mooi dat Rinoceros op deze wijze de oudere generatie bestuursleden niet vergeet en het is nog mooier dat we er nu eindelijk van kunnen genieten. Het werd tijd…”

FOTO
Wild Romance maakt deel uit van de geschiedenis van Jongerensoos Rinoceros!

Foto: Koos van Dijk

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties