zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgVrijwilligers actief op hoge en lage linie in Doesburg

Vrijwilligers actief op hoge en lage linie in Doesburg

Sinds begin dit jaar is een groep enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers actief bezig met onderhoud aan de Hoge Linie in Doesburg. Zij doen dit onder de vlag van en in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Gemeente Doesburg. In wisselende samenstelling werken vrijwilligers van deze groep wekelijks op de vrijdagmiddag en/of de zaterdagochtend in de prachtige omgeving van De Linies. Onder deze vrijwilligers zijn diverse mensen met professionele achtergrond.

De werkzaamheden zijn er op gericht om het achterstallig onderhoud aan de natuur tegen te gaan en daarmee het cultureel erfgoed dat De Linies als voormalige vestingwerken biedt, waar mogelijk te herstellen. Dit gebeurt ondermeer door het knotten van de wilgen, het verwijderen van braam uit de meidoornhagen, het uitsteken van bereklauw en braam. En naast bezig zijn is het iedere werkdag weer gezellig. Om op zowel de Hoge als de Lage Linie in Doesburg actief te kunnen zijn zoekt de groep meer collega vrijwilligers.

Op zaterdagochtend 7 november a.s. (Natuurwerkdag), is er de mogelijkheid te komen kijken en kennis te maken met de huidige groep vrijwilligers. Als je wilt kun je meteen meehelpen en ervaren hoe heerlijk het is om in de natuur aan het werk te zijn. Vanaf ongeveer 10 uur is de groep op de Lage Linie aan het werk, nabij de Halve Maanweg tegenover de Brandweerkazerne in Doesburg. Goed gereedschap en beschermende handschoenen worden door Staatsbosbeheer geleverd. Ook zonder vakkennis en ervaring ben je van harte welkom. Iedereen kan een bijdrage leveren. Het enige noodzakelijke is gemotiveerdheid en enthousiasme om in het prachtige natuurgebied aan de slag te gaan. Breng wel laarzen mee, want het gras is in dit jaargetijde meestal behoorlijk nat!

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties