vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurWalter Kersten koning schutterij Onderling Genoegen Duiven

Walter Kersten koning schutterij Onderling Genoegen Duiven

Walter Kersten is de nieuwe schutterskoning van Schutterij Onderling Genoegen uit Duiven. De ruim 400 belangstellenden zagen hoe hij met het 45e schot de restanten van de houten vogel naar beneden schoot. Walter koos zijn vrouw Claudia als koningin. Hun kinderen Bart, Tom en Guus deelden direct mee in de emotie, en de feestvreugde.

Het koningsschieten had dit jaar een bijzonder tintje. Niet alleen omdat dit jaar, na onderbreking van één jaar, de schutterij weer mocht schieten met haar traditionele voorladers. Ook omdat Kersten de enigste kandidaat was voor het koningsschieten. Een tweede kandidaat had zijn legitimatiebewijs niet bij zich, een van de vereisten van de wetgeving om te mogen schieten met de voorladers, waardoor zijn deelname wettelijk niet was toegestaan. Een derde kandidaat voor het koningsschieten was geen lid van de schutterij.

Hoewel hij de enige kandidaat was, was de concentratie en scherpte er bij Walter niet minder om. Toen hij met het 44e schot de helft van de vogel eraf schoot, ging een luid gejuich op. De verwachting van de omstanders was dat het niet lang meer kon duren. Zij kregen gelijk, met het daarop volgende schot vielen de restanten van de vogel al naar beneden. Walter Kersten komt uit een echte ‘schuttersfamilie’. Zo was zijn vader Tonnie Kersten al eerder koning en jarenlang voorzitter van de schutterij. Ook zijn broer Sjaak is eerder koning van de schutterij geweest.

Voor het eerst in het 120-jarig bestaan heeft schutterij Onderling Genoegen ook een jeugdkoning. Van de 11 kandidaten schoot Maarten Bodde afgelopen zaterdag 27 augustus met het 173e schot de restanten van de vogel aan flarden.

Resultaten prijsschieten:

Remy Spaan: linkerpoot

Alfons Mulder: kop

Gerbert Kampes: rechtervleugel

Daisy Sio: linkervleugel

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties