Warm welkom voor RSD de Liemers in Hal 12

320 Views

Op maandag 3 juli hebben wethouders Tienke van der Werf, Stel Bijl en gemeentesecretaris Saskia Wiersma de nieuwe ‘bewoners’ van Hal 12 welkom geheten. Geheel volgens traditie hebben zij met de medewerkers van de Regionale Sociale Dienst (RSD) de Liemers ‘buurt gemaakt’, onder het genot van wat lekkers bij de koffie. De officiële opening van de RSD volgt later dit jaar en wordt gevierd met de andere Liemerse gemeenten, te weten Duiven, Rijnwaarden en Westervoort.

De ingebruikname van het nieuwe onderkomen van de RSD is weer een belangrijke stap in de nieuwe invulling van Hal 12. Dit lokale monument en beeldbepalende cultureel erfgoed transformeert komende jaren tot een centrum voor samenwerking op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied. Zo draagt het oude BAT-complex straks bij aan de levendigheid in de gehele Liemers.

De vier Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort, Rijnwaarden en Zevenaar hebben samen één sociale dienst: de Regionale Sociale Dienst de Liemers (RSD). Deze dienst is ondergebracht in een gemeenschappelijke regeling Samenwerking De Liemers (SDL). Met de verhuizing naar Kerkstraat 27 heeft de RSD nu moderne en flexibele huisvesting gekregen. Ook zijn ze beter bereikbaar met openbaar vervoer wegens nabijheid bus- en treinstation.

Foto Gemeente Zevenaar: Gemeentesecretaris Saskia Wiersma verwelkomt medewerkers RSD de Liemers met wat lekkers voor bij de koffie.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!