Week van de Mediawijsheid

27 Views

Van 17 t/m 24 november is het Week van de Mediawijsheid. Het thema is dit jaar Generatie Media: samen mediawijs. Tijdens deze week worden docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren opgeroepen om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden.

In Montferland is een breed programma samengesteld. Bibliotheek Montferland, het jongerenwerk van Welcom, de Gemeente Montferland, Filmhuis Didam en medewerkers van Seniorweb zetten vooral veiligheid op internet centraal.

Voor de generatie jongeren die nu opgroeit, is de aanwezigheid van internet en digitale media vanzelfsprekend. Veel van de vaardigheden die nodig zijn om goed met deze media om te kunnen gaan, doen ze dan ook als vanzelf op. In hun vrije tijd: alleen of met leeftijdsgenootjes. Deze generatie kijkt vaak met veel zelfvertrouwen naar het eigen mediagedrag.

Maar handig met media, maakt nog niet mediawijs. Mediawijsheid gaat tenslotte verder dan een verzameling vaardigheden – dan dingen kunnen. Dit geldt voor alle leeftijden, bijleren is nodig om mediawijs te worden en te blijven. Het programma is te vinden op: www.bibliotheekmontferland.nl/mediawijsheid

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).