Winkelcentrum Duiven ontvangt ster in veiligheid

295 Views

Op dinsdag 5 april ontvangen burgemeester De Lange, Ondernemersvereniging Centrum Duiven, Bewonersplatform Centrum Duiven, de politie en de brandweer de 1e ster in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor winkelgebieden van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Ondernemers, bewoners, gemeente, politie en brandweer hebben aangetoond structureel samen te werken aan een schoon, heel en veilig winkelcentrum. Begin 2015 is gestart met het KVO en is gekeken welke aandachtspunten er zijn binnen het winkelgebied. Onderzoek van het CCV onder de winkeliers heeft uitgewezen dat het centrum van Duiven een veilig winkelgebied is, maar dat er wel aandachtspunten zijn.

Aandachtspunten
Uit dit onderzoek van het CCV is gebleken dat onder meer de openbare ruimte aandacht verdient. Zo werkte de straatverlichting niet overal, staan paaltjes her en der scheef en is het meubilair verouderd. Daarnaast is winkeldiefstal een belangrijk punt van aandacht.

Plan van aanpak
De komende drie jaar zal een aantal maatregelen worden genomen om verbeteringen te realiseren. De eerste trainingen zijn al georganiseerd voor ondernemers over winkeldiefstal, agressie en geweld en er is ook informatie gedeeld met bezoekers aan het centrum in het kader van de Week van de Veiligheid. De gemeente heeft daarnaast frequent overleg met de ondernemers en bewoners over de herinrichting van het gebied in het kader van het project Vitaal Centrum Duiven.

Over drie jaar voert het CCV opnieuw onderzoek uit. Dan moet blijken of de genomen maatregelen effect hebben gehad en de samenwerking nog van kracht is. Bij een geslaagde samenwerking zal de werkgroep een 2e ster ontvangen.

Foto: Electro World

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!