Zevenaarse activiteiten rond de ‘Week van het geld’

140 Views

Maandag 14 maart start de nationale ‘Week van het geld’. Wethouder Bijl van de gemeente Zevenaar bezoekt een aantal activiteiten die op basisscholen in de gemeente worden georganiseerd. Het doel van de themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

Activiteiten in Zevenaar
Wethouder Stef Bijl bezoekt op maandag 14 maart IKC de Tamboerijn, Paganinistraat 17. Geert-Jan van Aalten, informatiemanager bij Nationale Nederlanden verzorgt van 9.15-10.15 uur een gastles.

Aansluitend bezoekt de wethouder van 10.45-11.15 uur peuterspeelzaal Lentepret, Platanenlaan 11. De peuterspeelzaal heeft de ‘Week van het geld’ verweven in het thema alle kleuren van de regenboog. Aan het eind van de regenboog staat een pot met goud/geld. De kinderen zorgen er zelf voor dat de pot vol komt, door middel van het verdienen van munten bij het uitvoeren van een taakje.

Meer informatie
In de week voorafgaand aan de Week van het geld ontvangen docenten van groep 7 en 8 van alle basisscholen in Nederland de speciale ‘Week van het geld’-krant. Met deze krant kunnen scholen direct aan de slag met het thema omgaan met geld. De krant staat vol leerzame opdrachten, spelletjes, puzzels en verhalen over geld en geldzaken.

Meer informatie over de week van het geld staat op de website: www.weekvanhetgeld.nl

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!