dinsdag, april 30, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioJonge snorkelduikers slagen voor brevet

Jonge snorkelduikers slagen voor brevet

Op zaterdag 14 mei jl. slaagde een grote groep jonge snorkelduikers van duikteam Sub Aqua Libera voor het snorkelbrevet.
Een jaar lang trainden zij wekelijks in zwembad de Boskuul in Lobith en nu was het zover. De jonge snorkelduikers mochten examen doen. Om het snorkelbrevet te behalen moesten zij onder andere buddybreathen (samen één ademvoorziening delen terwijl ze zwemmen), elkaar vervoeren door het water en een flinke afstand onder water zwemmen. Angela Bergsma, jeugdtrainer, over het examen: “het was een pittig examen en de kinderen hebben het heel goed gedaan. Je merkt dat ze de vaardigheden uitstekend onder de knie hebben en afstand en conditie een uitdaging vormen om alle oefeningen lang genoeg vol te houden. Gelukkig is iedereen geslaagd en kunnen we komend jaar weer verder oefenen voor een hoger brevet.” Naast de snorkellessen hebben de kinderen ook conditie lessen zoals stormbanen, persluchtlessen en funlessen waarin bijvoorbeeld een nachtduik wordt nagebootst.
Wil jij ook kennismaken met deze stoere sport en gezellige vereniging? Kijk dan voor meer informatie op www.subaqualibera.nl en maak vrijblijvend een afspraak voor een introductieles. Bij de jeugdgroep mag je altijd vier keer gratis komen proberen of je het leuk vind waarna je kan beslissen of je lid wordt. Op dit moment loopt er een super leuke actie: als je nu voor een jaar lid wordt ontvang je een gratis snorkeluitrusting t.w.v. 50,- euro cadeau. Een cool kinderfeestje of origineel bedrijfs- of familie feest geven kan natuurlijk ook, meer informatie hierover vind je op de website.

Foto: Geslaagde jeugdleden met hun brevetten.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties