vrijdag, september 29, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogBlogger Nicole LieveBlog Nicole Lieve | All-inclusief door de Liemers

Blog Nicole Lieve | All-inclusief door de Liemers

5.55 uur, dat piepte mijn wekker die ochtend. Met een paar vriendinnen gaan we zo af en toe eens iets wat doen wat ‘we voor het eerst doen’. Zo ook vandaag. Deze dag gaan we gaan proberen 30 km ongetraind te wandelen bij De Liemers Posbankloop.

Lekker op fietsje naar het startpunt en na de eerste 3 kilometer om 7.30 (!) al aan de Krentenwegge  bij het Horsterpark, strak blauwe lucht en zonnetje nog lekker op het terras. Want deze wandeltocht is er een van ‘all-inclusief’ voor 15 euro krijg je ‘bonnetjes’ en word je door de organisatie geleid naar al dat lekkers uit de Liemers.

Slingerend over het rode klompenpad en de Rijnstrangen komen we bij de Wellinghoeve. Een mevrouw met ongekamde haren die daar kampeert komen we tegen bij het toilet, ze vraagt wat die wandelaars hier toch zo vroeg doen en of we aan het trainen zijn voor de Nijmeegse?  Nee hoor we genieten van nu, dit moment, hier en vandaag.

Ach en dan we zijn al bij km 13. En dan de dijk op, wind door de haren, vergezichten over de Jesuitenwaay met wilde paarden en ooievaars en klets klets klets door Loo. Het is maar goed dat onze medewandelaars ons terug roepen ‘he joehoe..’ we hadden een bordje gemist in het gesprek.. en we keren weer rechtsaf hup het kerkpaadje in, weer op de route. Al van ver zien we het torentje van Oud Zevenaar liggen, mooie jeugdherinneringen komen weer op van romantische ontmoetingen aan de oevers van de Breuly. Het zwemmen in het (toen nog) zwembad en de latere romantische ontmoetingen.

Bij ‘Thoen en Thans’ een gevulde pittige tomatensoep met stokbrood, hier weten ze ook wat wandelaars met warm weer nodig hebben. Inmiddels staat de zon hoog aan de hemel en laven we ons onder de parasol aan het lekkers. In het stadshart van Zevenaar bij de Stadsbrouwerij proosten we met een biertje op de wandeling, het samenzijn en de 22 km die er inmiddels opzitten. Thuis beginnen ze ondertussen te denken dat we een soort kroegentocht doen. Daarna gaan we verder achter ‘de man van met blauwe petje’ aan. Toch makkelijker dan bordjes volgen maar helaas die meneer is snel uit het zicht. Dat is zeker een echte wandelaar denken we. Bij de Stokhorst, onze vertrouwde fruitboer, worden we goed verzorgd door de dames van de Dorpsraad Groessen. Hier komen meer wandelaars van ook de 40, 50 en 80 (!) kilometer tezamen, die vanaf  24.00 al aan het lopen zijn, we bekijken ze met diep respect.. zou dit ooit voor ons ook? In het laatste tripje naar de finish zien we dat er een hele slinger aan wandelaars meedoen. Langs de schapen zien we de wandelaars voor ons. Ja we weten het, de liefde voor wandelen is geboren.

Volgend jaar jouw kans op 29 juni 2018? Het kan best, 30 all-inclusief ongetraind door de Liemers. Het recept is een goed gesprek, prachtige natuur en geweldige catering en oja die 30 kilometer ook nog fluitend en met plezier gehaald. Het hoeft wat ons betreft ook niet meer te zijn.  De organisatie is er helemaal op ingericht, mits je fijne mensen meeneemt natuurlijk.

Nicole Lieve

OOK INTERESSANT?

1 REACTIE

  1. Ha Nicole,
    Leuk geschreven en herkenbaar nu wij net vorige het Pieterpad hebben afgerond. Mij is opgevallen bij al onze kilometers dat als je 15 km loopt op. een dag, dat je dan denkt: “makkie”. En als het er 25 zijn, dan bereid je je voor op een lange dag. En dan is het bijzondere dat die dag van 15 een zware dag wordt in plaats van die van 25. Wat de mind met je doet. Ik vind 25 km op een dag overigens lang genoeg.
    Onno

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties