De Burgemeester van Bastelaarprijs 2020

31 Views

De uitreiking van de Burgemeester Van Bastelaarprijs vindt voor de 17e keer plaats.

Het bestuur van het Burgemeester Van Bastelaarfonds keert deze prijs eens in de twee jaar uit aan een persoon of instelling die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het culturele leven in de gemeente Zevenaar.

Dit jaar zullen de heren Wim van Heugten en Theo Salemink  de prijs ontvangen.

Naar het oordeel van het bestuur van het fonds komt deze prijs beide heren toe, omdat zij zich al vele jaren op uitstekende wijze inzetten voor het culturele leven in Zevenaar. In het bijzonder het door hen onlangs geschreven boek over de ontstaansgeschiedenis en de huidige tijd van Liemers. Dit boek is  als het ware het verslag van een cultuur en sociaalhistorische ontdekkingstocht door de Liemers geworden. een nog voor velen helaas onbekende streek, met zoals gezegd een rijke, maar veelal onbekende politieke, culturele en religieuze geschiedenis èn met een uniek landschap.

Het bestuur wil door het toekennen van de prijs de algemene waardering voor Wim van Heugten en Theo Salemink tot uitdrukking brengen en hoopt dat de toekenning ervaren wordt als een stimulans voor de toekomst .

Beide heren zullen deze prijs  op vrijdag 30 oktober in het gemeentehuis van Zevenaar in ontvangst nemen uit handen van het bestuur van de stichting Van Bastelaarfonds.

De  stichting wordt bestuurd door de heer A.P.J. van Bastelaar, mevrouw G.M.Th.W. Hentenaar en de heer E.J.G . Koenders.

Het geldbedrag dat aan de prijs verbonden is bedraagt € 2.000,00.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!