De Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show van start

39 Views

Zevenaar, 15 december 2020

Ondernemersvereniging Lindus en VNO-NCW Midden organiseren jaarlijks de Techniekdag de Liemers. Wegens het coronavirus konden de reguliere techniekdagen dit jaar helaas niet doorgaan. Daarom is met alle Techniekdagen in de regio een digitaal alternatief bedacht: De Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show. De opnames zijn 12 december van start gegaan.

In deze spelshow gaan duo’s van brugklassers uit het voortgezet onderwijs uit Gelderland de strijd met elkaar aan in de wereld van techniek. De scholieren moeten vragen beantwoorden of activiteiten uitvoeren die voorgelegd worden door bedrijven uit de regio. In elke aflevering gaat een razende reporter op onderzoek uit bij een bedrijf. In zeven afleveringen worden de kijkers meegenomen in de verschillende werelden van techniek.

De opnames vinden plaats in het Mobility Innovation Center op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. In de eerste aflevering neemt een jongensteam van Het Houtkamp College uit Doetinchem het op tegen meiden van Het Rijks Nijmegen. Deze aflevering staat in het teken van Mens & Gezondheid. Er zijn grappige oplossingen te zien, bijvoorbeeld een robotpoes,  voor ouderen die door dementie moeite hebben met het maken van contact. De leerlingen moeten met een endoscoop een code kraken en een parcours afleggen met speciale fietsen. De razende reporter gaat op zoek naar speciaal ontwikkelde wormpjes. De eerste aflevering is vanaf begin volgend jaar te bekijken op www.techniekdag.nl

De techniekdagen worden georganiseerd om scholieren kennis te laten maken met de wereld van techniek en de instroming in de techniek te bevorderen.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!