Fototentoonstelling ‘Laaggeletterdheid in beeld’

9 Views

De reizende fototentoonstelling ‘Laaggeletterdheid in beeld’ is vanaf heden te bekijken bij Kunstwerk! de Bibliotheek in Westervoort. De tentoonstelling bestaat uit 10 foto’s die specifieke situaties laten zien waar laaggeletterden tegenaan lopen, zoals het doen van boodschappen of het invullen van een formulier. De tentoonstelling sluit aan bij de campagne van Gelderland Geletterd, Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op!

 

Fototentoonstelling

De fototentoonstelling ‘Laaggeletterdheid in beeld’ is een aantal jaar geleden gemaakt in samenwerking met het ROC RijnIJssel en de Liemerse gemeenten. In het kader van de Week van Lezen & Schrijven hing deze tentoonstelling afgelopen september in de entree van Ziekenhuis Rijnstate te Zevenaar. Het ziekenhuis gaf hier geen ruchtbaarheid aan vanwege het coronavirus. Daarom is de fototentoonstelling vanaf heden vrijblijvend te bekijken in de Bibliotheek in Westervoort. Ook in de Bibliotheek vestigingen Duiven en Zevenaar zal deze tentoonstelling de komende periode te zien zijn. Precieze data worden later bekend gemaakt.

 

Campagne Gelderland Geletterd

Gelderse bibliotheken, Stichting Lezen en Schrijven, Rijnbrink, onderwijsinstellingen, gemeenten en de provincie Gelderland werken samen om beperkte geletterdheid onder de aandacht te brengen. Gelderland Geletterd heeft daarom de campagne Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op! opgezet. Om deze campagne verder te verspreiden, liggen er flyers bij de fototentoonstelling ‘Laaggeletterdheid in beeld’. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.daarhebjerechtop.nl.

 

De fototentoonstelling ‘Laaggeletterdheid in beeld’ is te zien tijdens openingstijden van de Bibliotheek Westervoort. Uiteraard worden de voorzorgsmaatregelen van het RIVM tijdens het bezoek in acht genomen.

 

Locatie: Dorpsplein 115, 6931CZ, Westervoort

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!