zaterdag, december 9, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenEnthousiasme over Groessense voorzittersbijeenkomst

Enthousiasme over Groessense voorzittersbijeenkomst

Een unieke bijeenkomst. Nooit eerder zaten de voorzitters van Groessense vereniging en stichtingen samen om de tafel. Op initiatief van Dorpsraad Groessen en de stichting Das Groessen gebeurde dat op 8 maart voor het eerst bij De Groene Schuur in Groessen. En nagenoeg alle verenigingen waren er bij.

Het initiatief voor de voorzittersbijeenkomst bestond al langer. Door corona werd het initiatief tot twee keer toe verplaatst. Het was een bewuste keuze om alleen voorzitters uit te nodigen, vertelt Edwin Neijenhuis namens Das Groessen. “Omdat er dan per vereniging slechts één persoon aanschuift en je op die manier sneller met andere aanwezigen in gesprek komt. Maar in het geval de voorzitter verhinderd was, was een ander bestuurslid ook welkom.”

Opvallend was dat nagenoeg alle aangeschreven verenigingen – 24 in totaal – aanwezig waren op de avond die begon met brainstormsessies rond vijf thema’s. Er werd gesproken over de rol van verenigingen bij de toekomst van de Andreaskerk, de kansen om meer samen te werken, elkaar hulp durven te vragen en evenementen op elkaar af te stemmen. Maar ook het werven van vrijwilligers, het delen van kennis en het gebruik van het Groessense portaal MijnGroessen.nl kwamen aan bod.

“De avond heeft veel concrete aanknopingspunten opgeleverd die we nu in kaart gaan brengen”, vertelt Sjoerd Geurts namens Dorpsraad Groessen. “Het enthousiasme was groot. Hier en daar zijn ook al kleine initiatieven tussen verenigingen ontstaan. En waarom ook niet. Het is logisch dat we elkaar in een dorp weten te vinden en elkaar het beste gunnen. En Waarom zou je als individuele vereniging zelf het wiel steeds weer moeten uitvinden bij onderwerpen waar een andere vereniging al een stap verder is.”

Tijdens de avond was er ook tijd voor gezelligheid. Onder het genot van een hapje en drankje werd er een mini-Das Groessen Kwis gehouden met leuke vragen over Groessense verenigingen. Gewonnen door Vincenzo Meijer van Jongerensoos Rinoceros.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties