donderdag, september 28, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenKijkmiddag project Wonen onder de Toren in Groessen

Kijkmiddag project Wonen onder de Toren in Groessen

Op vrijdag 22 juli is er een kijkmiddag van 14:00 tot 17:00 uur op de bouwlocatie van het project Wonen onder de Toren in Groessen. Hier kun je ervaren hoe de archeologen te werk gaan en wat er zoal is gevonden.

Geef je snel op, het aantal plaatsen is beperkt! Ga hiervoor naar: https://www.onderdetorengroessen.nl/opgravingen

Op de locatie waar het project Wonen onder de Toren in Groessen wordt gerealiseerd door projectontwikkelaar Hoedemakers vinden op dit moment opgravingen en archeologisch onderzoek plaats door RAAP.
RAAP is een archeologisch onderzoeks- en adviesbureau voor archeologie en cultuurhistorie.

De gemeente Duiven, Hoedemakers, RAAP, de Historische kring Duiven-Groessen-Loo en Dorpsraad Groessen vinden het belangrijk dat de opgravingen en het onderzoek in stappen toegankelijk, zichtbaar en interactief voor de omgeving wordt gemaakt.

Via een projectenpagina “Archeologie Wonen onder de Toren” op MijnGroessen.nl https://mijngroessen.nl/…/archeologie-onder…/het-project  zullen op een aantrekkelijke manier ontwikkelingen worden gedeeld, zodat de vondsten en het verhaal van Groessen achter de opgraving meer gaan leven.

Projectleider/archeoloog Folkert Westra van RAAP en regioarcheoloog Joris Habraken nemen je mee in het proces door te vertellen hoe ze te werk gaan, waarom handelingen belangrijk zijn, schetsen hoe Groessen er in het verleden mogelijk uit heeft gezien en wat er plaats vond.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties