Kom langs bij Kunstwerk! in de zomervakantie

21 Views

De zomervakantie staat voor de deur! Dé tijd om met je (klein)kinderen op pad te gaan. Kunstwerk! biedt een aantal gratis activiteiten aan in de bibliotheek in Zevenaar die in de zomervakantie gewoon doorgaan. Elke dinsdagmiddag is voorleeshond Serah aanwezig om te oefenen met voorlezen, te spelen en te knuffelen. Elke vrijdagochtend zit een voorlezer klaar voor het peutervoorlezen om samen te zingen en naar een verhaal te luisteren. Hou je van speurtochten? Ga dan op zoek naar Muus in het Liemers Museum.

Voorleeshond
Voorlezen kan soms erg spannend zijn, maar Kunstwerk! maakt voorlezen leuk met voorleeshond Serah, een hond met een lief karakter en een hoog knuffelgehalte. 15 minuten lang kan je voorlezen in je eigen tempo terwijl Sarah naast je ligt te luisteren zonder je te beoordelen. Na afloop krijg je een diploma mee naar huis. Let wel op: Als je een keer voorgelezen hebt aan de hond, krijg je alleen maar meer zin om te lezen!

De voorleessessies in de bibliotheek in Zevenaar zijn elke dinsdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.15 uur in Zevenaar. Een voorleessessie duurt ongeveer 15 minuten. Reserveer vooraf via www.liemerskunstwerk.nl/voorleeshond

Peutervoorlezen
Elke vrijdag van 10.30 tot 11.00 uur is het feest in de bibliotheek in Zevenaar. Voorlezen, liedjes zingen en muziek maken en dat speciaal voor de peuterleeftijd. Het is leuk en gezellig, maar ook essentieel voor de taalontwikkeling van kinderen, leesplezier én voor sociale vaardigheden. Wist je dat kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen later gemotiveerder zijn om zelf te gaan lezen?

Liemers Museum puzzelspeurtocht
Muus de Museummuis laat je aan de hand van een schatkaart de leukste plekjes in het museum zien. Muus zit tussen de verschillende museumstukken verstopt en heeft zelfs een eigen huisje. Tijdens de uiteenlopende opdrachten wordt er gevraagd om dingen te meten, wegen en in te schatten. Je mag zelfs een mammoetbot optillen om te raden hoeveel deze weegt! Zo wordt het bezoek aan het Liemers Museum een aantrekkelijk uitje voor het hele gezin. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis naar binnen.

Openingstijden Liemers Museum:
Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag: 14.00 – 17.00 uur

Lab12
Maak je eigen licht circuit

Hou je van knutselen en techniek? Dan hebben we iets leuks voor jou! Lab12 van Kunstwerk! heeft speciale pakketjes samengesteld waar je thuis mee aan de slag kan. In een aantal gemakkelijke stappen maak jij namelijk je eigen licht circuit met kopertape, batterijen en een lampje. Zo simpel is dat! Het pakket is gratis op te halen bij de bibliotheek in Zevenaar.

In het pakketje zitten alle spullen die je nodig hebt om thuis je creativiteit te laten zien. Jij laat al je familieleden versteld staan van wat jij gemaakt hebt. Nadat je het licht circuit hebt gemaakt, kan je losgaan op het ontwerp. Maak jij een brandweerwagen of teken je een prachtige vlinder?

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!