Leer Werkbedrijf Uniek wint DOEMEE Award 2021.

29 Views

Met veel trots heeft Niels Detmar, eigenaar van Leer Werkbedrijf Uniek, samen met medewerker Bart de ‘Doemee Award 2021’ van de Stichting MEE in ontvangst mogen nemen.

Wij voelen ons zeer vereerd, zegt Niels dat we namens Gelderland deze mooie stimuleringsprijs in ontvangen mogen nemen. Wij zijn in de coronaperiode opgestart met Leer Werkbedrijf Uniek en wij bieden kansen aan mensen die hun afstand tot de arbeidsmarkt willen verkleinen. In onze aanpak mag iedereen zichzelf zijn en nemen gezond leven, vitaliteit en passie een belangrijke plaats in. Wij willen onze werknemers gezond, fit en geïnspireerd houden. Wij zijn ervan overtuigd dat we met een brede persoonlijke aanpak bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van zelfvertrouwen, zelfbeeld, sociale vaardigheden, zelfstandigheid en het geluk van de werknemers. Dat geeft hen kracht en perspectief om de volgende stap in hun carrière te kunnen en te durven zetten. Ons geïntegreerd aanbod op de gebieden: scholing, persoonlijke ontwikkeling en toeleiding naar regulier werk, zien wij als kansrijk voor de doelgroep en uniek in de gemeente.

Deze prijs stimuleert ons om door te gaan waar we mee bezig zijn, een bijdrage leveren aan inwoners van de Liemers en omgeving om zelfstandig aan de slag te kunnen gaan bij een reguliere werkgever.  In onze visie verdient iedereen een gewaardeerde plek in de samenleving en dus ook op de arbeidsmarkt.

Samen sterk voor een inclusieve samenleving

Op 15 december is de Doemee-award voor de zesde keer uitgereikt. De Doemee-award is een initiatief van Stichting MEE. Het is een stimuleringsprijs voor personen of organisaties die zich met een lokaal initiatief in hun omgeving inzetten voor een samenleving van en voor iedereen. Hun inzet stelt mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt in staat maximaal mee te doen. “MEE gelooft in de kracht van het collectief”, vertelt bestuurder Linda Spaargaren van MEE. “Een inclusieve samenleving waar iedereen naar vermogen mee kan doen, komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk of hun mantelzorgers een kans bieden. Of bijvoorbeeld hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Al deze initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, verdienen een podium”, aldus Spaargaren.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!