Muziekstad Zevenaar ontvangt Burgemeester van Bastelaarprijs 2018

509 Views

ZEVENAAR – De stichting Zevenaar Muziekstad ontvangt de Burgemeester Van Bastelaarprijs 2018. Het bestuur van het Burgemeester Van Bastelaarfonds keert deze prijs eens in de twee jaar uit aan een persoon of instelling die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het culturele leven in de gemeente Zevenaar. De uitreiking van de Burgemeester Van Bastelaarprijs vindt voor de 15ekeer plaats.

Naar het oordeel van het bestuur van het fonds komt de stichting Zevenaar Muziekstad  deze prijs toe omdat de stichting zich al vele jaren op uitstekende wijze inzet voor culturele en muzikale leven  in Zevenaar. Het bestuur wil door het toekennen van de prijs de algemene waardering voor de stichting Zevenaar Muziekstad  tot uitdrukking brengen en hoopt dat de toekenning ervaren wordt als een stimulans voor de toekomst .

Muziekstad verzorgt al meer dan 25 jaar grootschalige evenementen in het centrum van Zevenaar. Die activiteiten gaan zelfs verder terug dan de oprichtingsdatum, zijnde 4 september 1992. Al in 1983 worden op initiatief van de gemeente en het AOZ muzikale activiteiten ontplooid, met Jan Boerboom als animator en Geert Eltink. Samen met de jazz sociëteit zetten zij Zevenaar op de kaart.
Naast een jazzfestival komt er een muziekweek. Iedere dag wordt er dan muziek ten gehore gebracht, ondersteund door typische producten en klederdrachten uit een bepaald land. Om de continuïteit te waarborgen wordt er in 1992 gekozen voor de stichtingsvorm.
Het doel blijft om met hulp van sponsoren, zonder winstoogmerk, muzikale evenementen in het hart van Zevenaar te organiseren, die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. De gemeente en het AOZ blijven muziekstad sponsoren.
Maar ook bedrijven verbinden hun naam aan de muzikale activiteiten, die vanaf dat moment over het gehele jaar worden verspreid.
Zo ontstaan het Spikker Country en Westernfestival, het Varilux Jazz- en Bluesfestival, in het najaar Cito Benelux on Stage en in de zomer het Examenfeest, nu de Jumbo Heemskerk Summerparty. Evenementen die elk jaar bezoekers uit het hele land trekken.
Jaarlijkse hoogtepunten worden ook het Bevrijdingsfestival en op Eerste Pinksterdag een gospeldienst in de Andreaskerk.
Een constante is ook het dweilorkestenfestival. Vernieuwing ging Muziekstad nimmer uit de weg: de beste tributebands werden naar de stad gehaald met als resultaat dat duizenden bezoekers uit het hele land Zevenaar als muziekstad weten te vinden. Naast internationale bands is er ook oog voor regionale en lokale muzikanten. Zij krijgen een podium om hun talenten te tonen.
Het jubileumweekend vorig jaar was een mooi voorbeeld van deze presentatie van internationale, regionale en lokale bands en muzikanten.Het bestuur van Muziekstad bestaat uit 14 personen. “Een hechte groep”,  zo betitelt Gerrie Uffing zijn teamleden. Iedereen werkt vrijwillig met hart en ziel voor Muziekstad.

Het bestuur van de stichting  zal de prijs op vrijdag  28 september 2018 in het gemeentehuis van Zevenaar in ontvangst nemen uit handen van de heer A.P.J. van Bastelaar, voorzitter van de stichting die het fonds bestuurt. De  stichting wordt mede bestuurd door mevrouw G.M.Th.W. Hentenaar en de heer E.J.G . Koenders. Het geldbedrag dat aan de prijs verbonden is bedraagt € 2.000,00.

Foto: Image and More

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).