vrijdag, december 8, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regio‘Net schilderen, maar dan op een levend canvas’

‘Net schilderen, maar dan op een levend canvas’

Naam?

“Kevin Van Den Bergh. Ik ben een Vlaams special Make-Up Artist. In 2005 ontmoette ik mijn Zevenaarse vrouw en in 2007 verhuisde ik hier naartoe.”

 

Bedrijf?

“Met Atelier Kevin Van Den Bergh, ga ik verder waar visagie stopt. Een grimeur creëert karakters door met contrasten make-up op de huid te zetten of door iemand met make-up protheses te transformeren. Dat laatste is mijn expertise. Als kind was tekenen mijn tweede natuur, maar wat kon ik daar mee? Toen we bij de jeugdvereniging een musical maakten, zag ik dat je met make-up magische dingen kon doen. Het is net schilderen, maar dan op een levend canvas. Na meerdere opleidingen in België en de opleiding Special Make-up Effects in Hollywood is het gaan ‘sneeuwballen’. Ik maakte bijvoorbeeld de neusjes en maskers voor musical De Drie Biggetjes. Soms doe ik ook iets voor een particulier: een oom die zijn duimtopje miste, bijvoorbeeld. Zoiets met emotionele waarde, vind ik mooi.”

 

Vrije tijd?

“Mijn voornaamste hobby is schilderen. Ik ben ook een culinair liefhebber van alles wat zoet is.”

 

De Liemers?

“Ik woon er graag. Er zijn wel grote cultuurverschillen met Vlaanderen: ik heb lang moeten afleren om iedereen met ‘u’ aan te spreken.”

 

Mooiste plekje?

“Het landschap is altijd een traktatie. Je kan ineens een reiger vinden, of een ooievaar.”

 

Lokaal?

“Ik ben bezig met Kev’s Prosthetics, waarbij ik masterclasses geef voor mensen die een passie hebben voor 3D make-up. Je leert gezichten in gips afdrukken en protheses aanbrengen en maken. Educatie verzorgen, mensen jouw passie laten voelen, dat vind ik echt heel leuk.”

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties