Second chance shirts – Didam

166 Views

Ik ga op reis en ik neem mee……. EEN TAS VOL SHIRTS

Ga je op een verre reis of stage naar een ontwikkelingsland en wil je de lokale bevolking helpen met een tas gevuld met shirts en rompers of knuffels dan kan Second Chance Shirts – Didam die gratis bij je bezorgen. Ook heeft SCS momenteel een grote voorraad lees- en zonnebrillen.

Sinds de oprichting van dit project zijn er al honderden tassen op deze manier de wereld overgegaan.

De shirts, rompers, knuffels en brillen worden door mensen die SCS kennen gedoneerd en in Didam gesorteerd en in pakketjes van 5 verpakt in een tas, die voor driekwart gevuld wordt.

Het idee erachter is, dat mensen die op een grote reis gaan, ruimbagage boeken en daardoor deze tas, met daar bovenop hun eigen bagage, als handbagage mee het vliegtuig in kunnen nemen.

Ter plaatse kunnen de tassen dan afgegeven worden bij een weeshuis, ziekenhuis of schooltje of het project waarvoor je reist.

Elke bus- of taxichauffeur weet in dit soort landen wel waar je de tas af kunt geven.

Dit lijkt misschien een druppel op de gloeiende plaat, maar om mensen op deze kleinschalige manier een glimlach op hun gezicht te toveren, maakt dat je contact maakt met de lokale bevolking en dit kan vaak tot mooie gesprekken leiden en daardoor je reis of vakantie onvergetelijk.

Goed werk verrichten en het milieu ontlasten door hergebruik van spullen dit nog prima gebruikt kunnen worden en het kost je niets!

Voor meer informatie bel of mail

Second Chance Shirts – Didam

Jacqueline Driessen

SCSDidam@outlook.com

06-50746230

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

1 Comment

  1. Trees Snijder

    Het is een fantastisch idee. Ik heb zelf al meerdere keren een tas meegenomen naar Afrika en heel wat mensen blij gemaakt. Helemaal top. Dank je wel SCS

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).