Vier dagen kermis in Duiven

906 Views

Schutterij Onderling Genoegen viert het laatste weekend van augustus traditiegetrouw haar jaarlijkse kermis en schuttersfeest. Het feest begint op zaterdagmiddag 24 augustus om 14.00 uur met het ophalen van jeugdkoningin Maybritt Bomers bij zorgcentrum DrooStaete, waar ook een vendelhulde aan de bewoners zal worden gebracht. Rond 15.00 uur begint het jeugdkoning(in) schieten op het Remigiusplein in Duiven. De kersverse jeugdkoning(in) wordt aansluitend gehuldigd. Natuurlijk kan een feestje voor de jeugd na de huldiging niet ontbreken en is er “een playlist” samengesteld door de jeugd van de schutterij.
’s Avonds is er vanaf 19.30 uur een spetterend feest in de OGTent, met muziek van Slamm.

Na de schuttersmis en processie op zondag kan men elkaar die middag een gezellige kermis en schuttersfeest wensen in café Bij de Buren aan het Remigiusplein in Duiven. De feestavond op zondag in de OGTent begint om 19.30 uur, de muziek wordt verzorgd door coverband Cabrio.

Op maandagmorgen is de OGTent geopend vanaf 11.30 uur, dan kan er ook al worden gedanst dankzij de klanken van topband Noah. Het prijs- en koningsschieten begint maandag om 12.00 uur. Omstreeks 14.30 uur wordt de nieuwe koning geïnstalleerd en wordt er afscheid genomen van het huidige koningspaar Eric en Simone Klappers. De deuren van de OGTent, voor een feestavond met het kersverse koningspaar, zijn geopend vanaf 19.30 uur.

Een nieuwe invulling dit jaar is er voor de dinsdagmiddag. Hier krijgt de kindermiddag nieuw elan dankzij Pauline van Leur die al haar creativiteit vanaf 14.00 uur los zal laten met o.a. het schminken van de aanwezige kinderen. Natuurlijk kunnen ook de bekende “kinderdansen” niet ontbreken. Hier gaan we mee starten rond de klok van 14.45 uur.

Ook nieuw is de band op dinsdagmiddag: Jersey. Door het binnenhalen van deze formatie hoopt de schutterij tegemoet te komen aan de wat doorgewinterde schutter door het laten spelen van de wat rustigere kermis-dansmuziek.

De dinsdagavond is de traditionele schuttersavond, OGTent open vanaf 19.30 uur, waarop om 20.15 uur alle jubilarissen van de schutterij worden gehuldigd. De muzikale leiding zal deze avond weer in handen zijn van topband Noah. Om 01.00 uur eindigt het schuttersfeest.

Het volledige overzicht van het kermisprogramma is ook te vinden op www.ogduiven.nl.

De leden die de contributie betaald hebben maar geen lidmaatschapskaart hebben ontvangen kunnen deze alsnog ophalen op vrijdag 23 augustus van 19.00 uur tot 20.00 uur in de zaal ‘Bij de Schutters’ in de OGTent.

Schutterij Onderling Genoegen wenst iedereen alvast hele prettige kermisdagen toe.

Foto:Schutterij Onderling genoegen

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!