maandag, december 11, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenVoor de 6e keer 'BROMMERS KIEKEN' in Groessen

Voor de 6e keer ‘BROMMERS KIEKEN’ in Groessen

Zondag 10 september start om 09:30 uur de GRUOSNA 838 – brommertoer. Een toer van zo’n 100 km door de Liemers en omstreken.

Vanaf 08:30 uur arriveren de brommers op de startlocatie bij carnavalsloods van De Deurdreiers aan Den Oldenhoek 6a. Geïnteresseerden zijn ook welkom om een kijkje te komen nemen. Inschrijving gebeurt ter plekke.

De toer heeft goede naam opgebouwd vanwege de gemoedelijke sfeer met maximaal 50 tot 60 deelnemers. Ieder jaar is de route weer anders, met af en toe een uitstapje buiten de Liemers, zoals een keer via de Achterhoek of via Duitsland. Ook dit jaar ‘vreten de brommerliefhebbers weer eens onder de droad deur’, maar welke kant op blijft vooralsnog een geheimpje. Dat betreft dit jaar weer de pauzeplek, die op een bijzondere locatie zal zijn, waar een rondleiding op het programma staat. Vrijwilligers zetten de veldkeuken op, de brommers gaan even aan de kant, en dan is het genieten van een broodje met hamburger of ei.

Op de route zijn een paar korte stops, en de veiligheid staat hoog in het vaandel. De deelnemers worden begeleid door een voorrijder, een assistent begeleider en voor onverhoopte pechgevallen rijdt er een bezemwagen mee.

In de loop van de middag is de finish in Groessen tijdens de pauze van de 3e Zeepkistenrace vanaf viaduct de Aa. Dat is een spectaculair plaatje wanneer alle brommers het evenemententerrein binnen komen rijden.

Aanmelden voor de brommertoer kan tot op 10 september op de startlocatie, maar graag ook van tevoren even een mailtje naar brommerskieken@deurdreiers.nl zodat er voldoende broodjes, eieren en hamburgers worden ingekocht.

Iedereen mag deelnemen aan de toer, er zijn geen clubverplichtingen. Deelname kost slechts 10 euro voor de koffie, koek, lunch, drinken en het felbegeerde Rallyschild.

De organisatie is in handen van de vrijwilligers van de Commissie ‘Gruosna 838’, een evenementencommissie onder de vlag van CV De Deurdreiers te Groessen.

Auteur: Geert Smits, Kampstraat 20, Groessen, 06-10368795

Foto’s: Archief ‘Gruosna 838’/CV De Deurdreiers

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties