vrijdag, september 29, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioWandeltocht Beleef de Lente in Rijnwaarden

Wandeltocht Beleef de Lente in Rijnwaarden

De winter is voorbij, de lente is begonnen dus het wordt tijd voor een mooie wandeling. Dit jaar houdt Stichting Recreatie & Toerisme Rijnwaarden  op zondag 26 april 2015 de Beleef de Lente wandeltocht in het gebied van de Lobberdensche Waard nabij Pannerden.

De Lobberdensche  Waard is een gebied omringd door dijken. Aan de teen van de Rijndijk liggen bosrijke, oude kleiputten met hoge natuurwaarden. Dit prachtige gebied is vroeger ten behoeve van de steenfabrieken afgegraven en inmiddels weer teruggegeven aan de natuur. U kunt hier heerlijk struinen en zo maar oog in oog komen te staan met een ree. De hier uitgezette runderen van het ras Rode Geuzen met hun kalveren lopen hier het hele jaar vrij rond. Tal van verschillende vogels kunt u hier in hun natuurlijk omgeving ontdekken.  Zo hoort u de bonte specht geregeld tegen de bomen hakken en kan het zo maar gebeuren dat u een koppel ganzen met vele kuikens voorbij ziet komen.

In een stuk open ruimte heeft de flora vrij spel en kunt u prachtige wilde bloemen en mooie vlinders tegenkomen. Vergeet dus vooral uw fototoestel niet!

Het startpunt is de Pannerd aan de Schoolstraat 3 in Pannerden. Verzamelen kan vanaf 08:30 met koffie/thee en cake. Vanaf 09:00 vertrekken we voor de struin/wandeltocht van ongeveer 2 uur. Omdat de wandeling over onverhard terrein gaat, wordt een paar stevige (hoge) wandelschoenen dan wel laarzen en een lange broek aangeraden. De kosten voor deze wandeltocht bedragen € 5,00 p.p. incl. koffie en cake. Bij voorkeur gepast betalen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan tot 23 april via de website www.gelderseiland.nl of bij het Toeristisch Informatiecentrum in Tolkamer tel.0316-769024

Kijk voor meer informatie over deze wandeltocht of onze andere activiteiten ook op www.gelderseiland.nl

 

 

 

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties